"Kupię okazyjnie chwilę milczenia". Strona: 2

Dodano: 2011-09-19 14:44

Jeśli ta osoba z rodziny nie mieszka z Tobą i jest to jakieś okazjonalne spotkanie..to zawsze sa przecież inne osoby,które przecież też KONIECZNIE trzeba przywitac -świetny sposób na spławienie.Natomiast,gdy ta osoba mieszka z Tobą... to bywa trudne,zwłaszcza,gdy ma 6 lat i milion rzeczy do powiedzenia :) Ale całe szczęście zawsze trzeba cos zrobic posprzątac pokój,zrobic lekcje i co tam jeszcze sie nadarzy :D:)

Dodano: 2011-09-19 15:02

Wobec osób które męczą mnie pod względem gadulstwa, najczęsciej nieskładnej paplaniny, uaktywnia mi się wrodzona złośliwość. Potrafię skutecznie odstraszyć natręta bardzo złośliwą uwagą, bądz jak już pisałam gadać więcej od tej osoby. Nikt nie lubi krytyki a już zawodowy spiker tzw. kołchoźnik w pierwszej kolejności. Złośliwa uwaga na początek niechcianej rozmowy bardzo pomaga w tym by zamknąć natręta.

Dodano: 2011-09-19 16:50

arachne666 napisał(a):
Wobec osób które męczą mnie pod względem gadulstwa, najczęsciej nieskładnej paplaniny, uaktywnia mi się wrodzona złośliwość. Potrafię skutecznie odstraszyć natręta bardzo złośliwą uwagą, bądz jak już pisałam gadać więcej od tej osoby. Nikt nie lubi krytyki a już zawodowy spiker tzw. kołchoźnik w pierwszej kolejności. Złośliwa uwaga na początek niechcianej rozmowy bardzo pomaga w tym by zamknąć natręta.
:) Mam podobne podejście w tym temacie ;0 Oj nie kochają nas za to nie kochają :D

Dodano: 2011-09-19 17:13

I nie muszą...hehe. Życie jest zbyt krótkie by marnować je na słuchniu głupot...:-D

Dodano: 2011-09-19 17:15

arachne666 napisał(a):
I nie muszą...hehe. Życie jest zbyt krótkie by marnować je na słuchniu głupot...:-D
Dokładnie..

Dodano: 2011-09-19 17:23

Choć mam również w zwyczaju na koniec rozmowy powiedzieć z rozbrajającą wręcz perfidją " Przypomnij mi o czym gadałeś/aś, bo nie słuchałam co mówisz...szczęka opada hehe i mam z głowy.

Dodano: 2011-09-19 17:33

:) nie eee no to juz mi przeszło :)dawno temu.

Dodano: 2011-09-19 18:17

Ja się czasem lubię jeszcze zabawić kosztem głupiego człowieka...o ile mam dobry humor. Jak jestem w złym to staję się mocno złośliwa.

Dodano: 2011-09-19 19:13

Tak. To też sposób na poprawę samopoczucia.:)

Dodano: 2011-09-24 20:24

arachne666 napisał(a):
Ja się czasem lubię jeszcze zabawić kosztem głupiego człowieka...o ile mam dobry humor. Jak jestem w złym to staję się mocno złośliwa.

ja również:)

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło